Corona en de rijschool

Rijschool Oirschot heeft op maandag 16 maart 2020 een ingrijpende beslissing gemaakt. De rijlessen zijn stilgelegd. Hoe moeilijk is het, als persoon of bedrijf, om te zeggen wat je wel doet en wat niet? Hoe weeg je kosten af tegen gezondheid? Beseffend dat jouw keuze een consequentie is voor iedereen. Hoe gemakkelijk is het om te oordelen over iemand? Dat hij/zij iets niet zou mogen doen? Kunnen of mogen wij oordelen over iemand anders zijn financiële positie in een vrij land als Nederland? Hoe trots moeten we zijn, dat we zelf deze keuzes NOG mogen maken? Ik ben trots op de democratie en ik mag zelf nog kiezen..De reden dat we een veilige afstand van 1.5 meter moeten hanteren uit voorzorg dat we niet met zijn allen tegelijk besmet worden. Ook mij lukt dat niet altijd. Ik ben graag onder de mensen. Of mijn keuze de juiste is? Ik heb alle zaken overdacht en veel van mening gewisseld met mijn omgeving.

Uiteindelijk werden de rijscholen verplicht om het daadwerkelijk stil te leggen. Het CBR was ook 9 weken gesloten. 12 mei 2020 mochten we weer starten. Met mondkapjes, plastic handschoenen, desinfectie materialen. Elkaar niet meer ophalen, les inkorten om naar volgende leerling te kunnen rijden. Ongemak met dragen van bril en soms benauwdheid. Maar we wenden eraan, het nieuwe normaal?

Na de zomer kregen we meer vrijheden. Maar in oktober kwamen er weer meer beperkingen. Het aantal besmettingen steeg te hard, en de opnames in ziekenhuizen ook. Op 16 december 2020 kwam er weer een verscherpte lockdown, zeker durend tot 19 januari 2021. Rijscholen en CBR liggen weer stil.

Rijschool Oirschot zal in 2021 de draad weer oppakken! Clea bereidt zich daarop voor. Helaas zal alles weer iets opschuiven, ook de wachtlijsten..

Hopelijk wordt 2021 het jaar van de overwinning op Corona met een antivirus inenting. Heel veel wijsheid toegewenst en een mooi nieuw begin.